ZOV TUGE NAJAVLJUJE KRAJ: Finalna, četvrta sezona serije "Dug moru", od 4. maja, na Superstar TV

J. BANjANIN

04. 05. 2024. u 05:00

KRAJEM marta prošle godine oprostili smo se od treće sezone serije "Dug moru", a sada nam stiže još jedno, ovog puta, finalno putovanje na crnogorsko primorje jer drama, triler i misterija ove popularne priče neraskidivo su povezani sa Lušticom i legendama koje okružuju ovo poluostrvo. Premijerno od 4. maja, vikendom, u 21.00, na Superstar TV pratićemo novih 12 epizoda, u produkciji kuća Monte Royal Pictures i "Telekom Srbija".

ЗОВ ТУГЕ НАЈАВЉУЈЕ КРАЈ: Финална, четврта сезона серије Дуг мору, од 4. маја, на Суперстар ТВ

Foto Monte Royal Pictures

Veliki deo prve dve epizode novog, četvrtog ciklusa režirali su reditelji prethodne sezone, Lea Filipovski i Leon Lučev.

- Imali smo lepu saradnju, ali duga dramska serija ne zahteva slučajno više reditelja, kako u svetu tako i kod nas. U ovoj sezoni opredelili smo se za tandem dva Milana, Konjevića i Todorovića, pre svega jer su nam u završnici bili neophodni reditelji sa više produkcionog iskustva. A potom jer su njih dvojica, po svojim ličnim i kreativnim afinitetima, veoma bliski sa temom i razvojem događaja u ovoj sezoni koja sadrži niz zahtevnih i kompleksnih scena u našem "magičnom realizmu". Što se tiče scenarija, priču je pisalo nas petoro: kao i uvek Bojan Maljević i ja, ovog puta u saradnji sa Milanom Konjevićem, Milanom Todorovićem i Marijanom Čulić Vićentić, koja je sa nama radila i celu treću sezonu - kaže za "TV novosti" Bojana Maljević.

Na kraju treće sezone mnogim likovima životi su se preokrenuli, a producent, glumica i koscenarista ovog projekta otkriva nam šta donose nove epizode:

Foto Monte Royal Pictures

Bojana Maljević i Dragan Mićanović

- Ovo će biti nastavak tople ljudske priče o odnosima dece i roditelja, kao i o različitim krivicama koje svi nosimo. Posebno možete da očekujete veći fokus na naš "Svet mrtvih" i "Svet živih", koji se u četvrtoj sezoni još više približavaju. Legende sa Luštice, koje su veliki pokretač naše radnje, i dalje će biti u fokusu. Na kraju prošle sezone nestala je glavna junakinja, Olga (Ana Lečić), i početak četvrtog ciklusa se nadovezuje na taj događaj.

Ostala su nerešena i pitanja čije je zaista Olgino nerođeno dete, šta će biti sa njenim dragim Rnjom (Vule Marković), da li će Olgin otac Periša (Dragan Mićanović) i kapetan Zarija (Srđan Grahovac) naći treći deo slagalice, a samim tim i blago Fortice, da li će Jovana (Dubravka Drakić) izvršiti plan da Jelena (Ana Maljević) prizna istinu i tako Olginu majku, Svetlanu (Bojana Maljević), stavi iza rešetaka, hoće li novinar Oskar (Aleksandar Radenković) naći odgovore na pitanja o sebi i profesoru Grosmanu (Sebastijan Kavaca), a tu je i večna priča o štrigama i pre svega ulozi Stare Štrige (Jelisaveta Seka Sablić) u životima junaka u crnogorskom primorskom selu...

Foto Monte Royal Pictures

Sebastijan Kavaca

Najava novih epizoda poručuje "Kada čujete zov tuge, znajte da dolazi kraj". Nestanak Olge uvodi nas u lavirint zagonetnih događaja koji ostavljaju dubok utisak na sve. Brzo shvatamo da potraga za njom nije samo fizičko traganje, već i duhovno putovanje kroz vreme, prostor i različite svetove.

U nastavku na mističnom poluostrvu Luštica, Olga se suočava s tajnama koje mora da otkrije pre nego što se njene mračne vizije ostvare. Dok Olga istražuje "Svet mrtvih" i otkriva nepoznatu stranu svoje ličnosti, njena majka Svetlana otkriva svoje korene. U isto vreme Periša, tragajući za blagom Kraljevine Jugoslavije, doživljava iskustvo "onostranog".

Sudbine likova se prepliću, otkrivajući ne samo prošlost, već i duboke traume i gubitke koje su nosili. Svi junaci pomažu Olgi da okonča prokletstvo, ali istovremeno traže nešto što je možda najteže pronaći: sebe.

Foto Monte Royal Pictures

Stefan Kapičić i Jelisaveta Seka Sablić

Ipak, Bojana Maljević nam obećava da će dati odgovore na sve dileme.

- Potrudili smo se da zaokružimo sve - uključujući i to zašto se Bota (Aleksandar Radulović) plaši štriga. Mnogi naši glavni likovi dobijaju deo priče koja datira u 1991. godini. Imaćemo, dakle, mlade glumce koji će tumačiti junake koje u zrelom dobu igraju Dragan Mićanović, Vesna Trivalić, Nada Šargin, Srđan Grahovac i drugi. U četvrtoj sezoni otkrivamo da su se u jednom danu, te davne 1991. desili različiti događaji koji su povezali naše junake. Imamo i brojne nove likove, recimo jednog tajanstvenog Visokog, kojeg igra Stefan Kapičić - otkriva za "TV novosti" Bojana Maljević.

Uloge u finalnoj sezoni tumače i Vesna Trivalić, Branimir Popović, Nada Šargin, Miralem Zupčević, Miodrag Krstović, Maja Čampar, Stela Ćetković, Jelena Graovac, Leon Lučev, Pavle Popović, Filip Majer, Nađa Stojović, Lara Dragović, Maša Božović, Jasmina Večanski, Marko Janjić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)