IDEALNA POSLAASTICA ZA SUTRAŠNJI ĐURĐEVDAN: Domaći išleri - Tope se u ustima
Što duže stoje, to su lepši. Nijedna slava, pa ni Đurđevdan nije mogla da prođe bez poslastica sa čokoladom, a išleri su, čini se, prednjačili, jer su i lepi “na oko” i mogu dugo da stoje.
05. 05. 2024. u 15:00
NAJUKUSNIJI POPSI SA KEKSOM: Recept za omiljenu poslasticu svakog mališana
Kuglice na štapiću možete da pravite na više načina, ali su popsi sa keksom najjednostavnija verzija koju deca i najviše vole.
05. 05. 2024. u 13:00
ĆURETINA SA MLINCIMA: Kombinacija mesa i testenina, savršenstvo ukusa čak i za izbirljive
Ćuretina sa mlincima je ukusan i zasitan ručak koji možete spremati na više načina - sa kupovnim ili domaćim mlincima, sa jednom ili više vrsta pavlake, a svaki je podjednako ukusan.
05. 05. 2024. u 11:00
KAKO DA SKUVATE SAVRŠEN PIRINAČ: Da nikada ne bude lepljiv ni gnjecav, u tri koraka možete da napravite idealan pirinač
Male tajne velikih kuvara. U pripremi pirinča uvek postoje nedoumice koliko treba da se kuva, na kojoj temperaturi i u kojoj količini vode.
05. 05. 2024. u 09:00
SALATA OD ŠARGAREPE I ĐUMBIRA: Vitaminska bomba koja se lako pravi
Obožavaćete je čak i ako niste ljubitelj šargarepe.
05. 05. 2024. u 07:00
KOLIKO DUGO SMEJU DA STOJE JAJA POSLE USKRSA? Svi prave grešku, a evo kako ćete znati da su se pokvarila
USKRŠNjA jaja mnogima su ukusnija nego obična. Imaju poseban ukus i šmek, te deca, ali i odrasli znaju da ih pojedu i po desetak dnevno. Naravno, ne treba u tome preterivati. Oni koji imaju zdravtsvene probleme, kao što su povišeni holesterol ili neku drugu hroničnu bolest, trebalo bi da izbegavaju žumanca.
04. 05. 2024. u 15:47
MLEČNA KRALJICA: Sladoled torta je desert koji predivno osvežava i ujedno sladi
Sladoled torta pod nazivom Mlečna kraljica je zaista jedna od najboljih smrznutih, sladoled torti i sa pravom nosi naziv kraljice.
04. 05. 2024. u 15:00
VRBOVAČKA PERA: Najstarija jugoslovenska pita, od sira i kukuruznog brašna
Najstarija pita od domaćih kora i sočnog fila koja se pravila u doba stare Jugoslavije.
30. 03. 2024. u 07:00 >> 13:10
MOŽE BITI MRSNA I POSNA: Bečka pita - Preukusna i veoma izdašna poslastica
Slatko zadovoljstvo koje se ne peče, može biti mrsna i posna.
04. 05. 2024. u 13:00
SPREMI SE OČAS POSLA: Brza pita sa spanaćem - Bez brašna, idealna za sve koji imaju problem sa glutenom
NEMA tog recepta kojem se više obradujemo od onog koji iziskuje samo sjedinjavanje sastojaka, koji odmah idu u rernu.
05. 04. 2024. u 07:00 >> 12:36
BOMBA TORTA: Poslastica koja će svima uspeti, sočnog fila i skupog ukusa
Poslastica dostojna kraljeva, a biće ukras svake svečane trpeze.
20. 04. 2024. u 16:30 >> 12:27
U LUKOVINU DODAJTE TAJNI SASTOJAK: Imaćete najlepše ukrašena jaja ovog Uskrsa
BOJENjE u lukovini stari je i proveren nači farbanja, kojim ćete dobiti prelepe šare na jajima.
30. 04. 2024. u 14:10 >> 12:22
DOMAĆA SUPA SA ĆURETINOM I REZANCIMA: Ništa lepše od toplog jela na kašiku
Zdrava, ukusna, okrepljujuća i zasitna, obožavaće je cela porodica.
04. 05. 2024. u 11:00
POHOVANI KAČKAVALJ: Pomoću ovog trika će svaki put ispasti savršeno
Tajna je u tome da kačkavalj stavite u zamrzivač sat vremena pre pripreme. Idealan prilog uz svako meso ili pomfrit.
04. 05. 2024. u 09:00
KARAĐORĐEVA ŠNICLA: Svi je volimo, a evo kako se pravi
Svaki zalogaj je gurmanski doživljaj, čisto uživanje.
04. 05. 2024. u 07:00
TORTA JAPANSKI VETAR: Poslastica kojoj se uvek rado vraćamo
Kremasta, bogata i neprolazna poslastica.
03. 05. 2024. u 15:00
SLANI ROLAT OD TIKVICA, BEZ BRAŠNA: Jelo za sve prilike, idealno za one koji reaguju na gluten
OVAJ slani rolat se sprema bez brašna, pogodan je i za one koji su netolerantni na gluten, a dobar je i za dijete jer ima manje ugljenih hidrata.
03. 05. 2024. u 13:00
TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Kako da jaja NE pucaju prilikom kuvanja
SVAKA domaćica ima svoju proverenu tehniku za farbanje jaja, ali ponekad uz sav trud rezultat izostane.
03. 05. 2024. u 11:06
SPREMITE PEČENJE ZA VASKRS: Najbolja prasetina iz rerne - Hrskava spolja, a sočna iznutra
Mnogi pokušavaju da pronađu onaj savršen recept da im prasetina ispadne sočna, ukusna i sa hrskavom koricom, a ovaj način pripreme će vam u tome pomoći. Jedan sastojak vas deli do savršene prasetine.
03. 05. 2024. u 11:00
ČOKOLADNA USKRŠNJA JAJA: Ulepšajte prazničnu trpezu savršenom poslasticom
Ukoliko želite da pripremite, pored pravih uskršnjih jaja i slasnu poslasticu u znaku Vaskrsa, evo jednog ukusnog recepta koji će vam pomoći u tome.
03. 05. 2024. u 09:00
VASKRŠNJI GRČKI HLEB CUREKI: Testo je slatko, mekano i razvlači se, ješćete ga sa slašću
Ukoliko želite da obogatite vaskršnju trpezu, predlažemo da ove godine napravite cureki - slatki grčki uskršnji hleb. Izgleda kao velika pletenica, a testo je slatko, vazdušasto i razvači se. Predlažemo da ga ispečete ujutru i da ga jedete dok je još topao.
03. 05. 2024. u 07:00
SLANI ROLAT SA MAKOM: Savršeno predjelo za vaskršnju prazničnu trpezu
Kada pripremate rolat sa makom, za fil možete koristiti sastojke po izboru. Neizostavan slaniš, lep za oko i ukusan.
02. 05. 2024. u 15:00
NAJSLAĐI DEO USKRŠNJE TRPEZE: Zeka torta
Ako ste izabrali tehniku farbanja jaja, kao i to šta ćete poslužiti za uskršnji ručak, vreme je da izaberete i tortu.
02. 05. 2024. u 13:00
NEODOLJIVA SALATA OD PIRINČA I ŠUNKE: Praznična trpeza ne može proći bez nje
Nije ništa slično onim salatama koje ste pravili.
02. 05. 2024. u 11:10