MOŽE BITI MRSNA I POSNA: Bečka pita - Preukusna i veoma izdašna poslastica

Novosti online

04. 05. 2024. u 13:00

Slatko zadovoljstvo koje se ne peče, može biti mrsna i posna.

МОЖЕ БИТИ МРСНА И ПОСНА: Бечка пита - Преукусна и веома издашна посластица

Printscreen Youtube / Kuhinja Sunčane Staze

Sastojci:

Za prvi fil je potrebno:

  • 400 ml vode,
  • 300 gr šećera,
  • 125 gr margarina,
  • 100 gr čokolade,
  • 200 gr sitnog kokosa,
  • 250 gr mlevenog keksa

Za drugi fil je potrebno:

  • 50 ml vode,
  • 150 gr šećera,
  • 125 gr margarina,
  • 100 gr čokolade,
  • 200 gr mlevenih oraha

Za glazuru je potrebno:

  • 200 gr čokolade,
  • 6 kašika ulja

Još je potrebno:

  • jedan list velike oblande,
  • 250 gr keksa,
  • 200 ml soka od pomorandže,
  • 20 gr kokosa za dekoraciju

Priprema:

U šerpu na šporetu sipati 400 ml vode i 300 gr šećera da se kuva. Kad proključa, dodati 125 gr margarina i mešati kašikom da se otopi. Dodati 100 gr čokolade za kuvanje, promešati kašikom i skloniti sa ringle. Mešati kašikom da se čokolada otopi, a zatim postepeno dodavati 200 gr sitnog kokosa. Zatim postepeno dodati i 250 gr mlevenog keksa. Mešati kašikom da se fil lepo sjedini.

Ostaviti da se ohladi 10 minuta, pa zatim fil rasporediti preko jednog lista velike oblande. Fil lepo poravnati.

U 200 ml soka od narandže provlačiti keks i ređati preko prvog fila. Svaki keks još malo pokvasiti sa nekoliko kapi soka od narandže. Zatim skuvati drugi fil. U šerpu na šporetu sipati 50 ml vode i 125 gr šećera da se kuva. Kad proključa, dodati 125 gr margarina i mešati kašikom da se otopi. Dodati 100 gr čokolade za kuvanje, promešati kašikom i skloniti sa ringle. Mešati kašikom da se čokolada otopi, a zatim dodati postepeno 200 gr mlevenih oraha. Mešati kašikom da se fil lepo ujedini.

Ostaviti da se ohladi 10 minuta, a zatim fil tasporediti preko keksa. Fil lepo poravnati.

U šerpu na šporetu staviti da se otopi 200 gr čokolade sa 6 kašika ulja na umereno jakoj temperaturi. Kolač preliti otopljenom čokoladom. Dok je čokolada još mekana, po površini posuti 20 gr kokosa. Kolač ostaviti da se ohladi, najbolje da odstoji preko noći, a zatim seći tankim oštrim nožem.

Kolač se odlično seče, pa je moguće seći u štanglice ili u kocke po želji. Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti, uvek dobitna kombinacija!

Uživajte u neodoljivom ukusu ovog kolača u posnoj varijanti!

(Still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom