SAD TRAŽI ZAMENU ZA ZELENSKOG? Opasne tvrdnje ruske obaveštajne službe: Pregovori sa ukrajinskim vrhom u toku

Милица Шкорић
Milica Škorić

06. 05. 2024. u 10:31

SAD su pojačale napore da za trenutnog predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog nađu zamenu i zbog toga su u kontaktu sa bivšim predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom, gradonačelnikom Kijeva Vitalijem Kličkom, bivšim ukrajinskim glavnokomandujućim Valerijem Zalužnim i šefom kabineta ukrajinskog predsednika Andrejem Jermakom, saopštila je danas Spoljnoobaveštajna služba Rusije (CVR).

САД ТРАЖИ ЗАМЕНУ ЗА ЗЕЛЕНСКОГ? Опасне тврдње руске обавештајне службе: Преговори са украјинским врхом у току

Foto: Tanjug/AP

Amerikancima je svejedno ko će biti na čelu Ukrajine sve dok je on u stanju da nastavi vojne akcije protiv Rusije, navodi se u današnjem saopštenju SVR.

- Pretpostavlja se da ova lica mogu biti korisna u slučaju naglog pogoršanja situacije na frontu i potrebe za hitnom promenom lidera. Tada će biti moguće pripisati sve neuspehe Zelenskom, i izabrati jednog od njih (za novog predsednika). Glavno je sprečiti kritično povećanje razočarenja Ukrajinaca neuspesima prozapadne politike - objašnjava Moskva.

Zelenski očigledno počinje da gubi u borbi za srca i umove građana Ukrajine, posebno ako se ima u vidu da njegova predsednička ovlašćenja ističu 20. maja, ističe SVR.

- Amerikanci i Evropljani bi voleli da Zelenski za sada ostane na funkciji, pošto su sa njim povezane postojeće šeme za finansiranje rata koje donose ogromne prihode i predstavnicima kijevskog režima i zapadnim proizvođačima oružja - navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO: RUSKA ARTILjERIJA IZVODI NAPAD - Posade 2S3 Akacija u jurišnoj akciji u pravcu Avdejevke

(RT)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije