"SVE JAČI ODNOSI MOSKVE I PEKINGA": Zapadni mediji o Putinovoj poseti Kini

Novosti online

15. 05. 2024. u 11:37

ČESTI susreti ruskog i kineskog predsednika, Vladimira Putina i Si Đinpinga, svedoče o jačanju odnosa Moskve i Pekinga, piše britanski nedeljnik „Ekonomist“.

СВЕ ЈАЧИ ОДНОСИ МОСКВЕ И ПЕКИНГА: Западни медији о Путиновој посети Кини

Foto: Profimedia

- Čak i ako Si ima neke sumnje u pogledu specijalne vojne operacije u Ukrajini, on neće dozvoliti da to oslabi odnose sa Putinom. Čini se da su oni zaista u prijateljskim odnosima - navodi se u članku.

Prema pisanju autora, saradnja dveju zemalja dostigla je nivo bez presedana.

On takođe podseća da zajedničke vojne vežbe i rast robne razmene izazivaju zabrinutost Zapada.

- U Americi brinu da bi, u slučaju potencijalnog rata između SAD i Kine, Moskva mogla da pruži Pekingu svu potrebnu podršku - zaključuje list.

Predsednik Rusije Vladimir Putin u intervjuu agenciji Sinhua rekao je da je partnerstvo Kine i Rusije na nivou bez presedana, te da obe zemlje odbacuju pokušaje Zapada da nametne svoj lažni i licemerni poredak, zasnovan na izmišljenim, mitskim pravilima.

Putin je dao intervju uoči predstojeće posete Kini 16. i 17. maja. Ruski lider je napomenuo da je Kina prva zemlja koju će posetiti nakon inauguracije.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSKE KADETKINjE NA PARADI: Pogledajte kako je jedna izgubila cipelu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo