KNEDLE SA SLANINOM: Prosto neodoljive
Mislili ste da su samo sa šljivama dobre, isprobajte ovaj recept za knedle sa slaninom i videćete koliko grešite. Pripremite ih za doručak ili večeru.
Sastojci:
- 300 g hleba isečenog na kockice
- 2 jajeta
- 200 ml mleka
- 30 g sitno iseckane slanine
- 30 g maslaca
- 1 manja glavica crnog luka
- so, biber, vezica peršuna
Priprema:
Hleb iseckan na kockice propržite na maslacu i stavite u veliku posudu. Seckanu slaninu i luk pržite dok slanina ne porumeni, pa dodajte hlebu. Dobro umutite jaja i mleko, prebacite preko hleba i slanine, dodajte biber i sitno seckan peršun i sve dobro izmešajte. Smesu ostavite 15 minuta da se odmara. Ponovo izmešajte i mokrim rukama oblikujte knedle. Ovako pripremljene knedle stavite u slanu ključalu vodu i kuvajte 15 minuta. (trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KAKO SE PRAVE POSNE KNEDLE ZA SUPU: Uradite jednu stvar i neće se raspadati
23. 01. 2024. u 19:52
KIFLICE MEKANE KAO DUŠA: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
28. 04. 2024. u 07:00
NjUJORK TAJMS: Rusi prešli severnu granicu takvom brzinom i snagom, Ukrajinci bili potpuno iznenađeni
OFANZIVA ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.
19. 05. 2024. u 07:38
"TO JE NOĆNA MORA" Jedan gest na sastanku Putina i Si Đinpinga izazvao paniku u SAD
PRIJATELjSKI zagrljaj između ruskog predsednika Vladimira Putina i kineskog predsednika Si Đinpinga bio je dokaz kolosalnog strateškog poraza Sjedinjenih Američkih Država, rekao je analitičar Heritidž fondacije Majkl Pilsberi u intervjuu za Foks njuz.
19. 05. 2024. u 07:15
KAKO JE KOSOVO I METOHIJA DOBILO IME? Različito poreklo i velika simbolka - naziv koriste SAMO SRBI
KOSOVO i Metohija veoma su značajan deo srpske istorije i tradicije, ali retki su oni koji znaju kako je tako važno podneblje našeg postanka i identiteta dobilo ime. Obe reči u nazivu nađe južne pokrajine imaju različito poreklo i veliku simboliku.
18. 05. 2024. u 11:47
Komentari (0)