KAKO DA ISPEČETE SAVRŠENU PROJU? Ispoštujte ove savete i više se nikada neće mrviti, ni biti suva
AKO imate problem sa projom koja se mrvi ili je suva, poslušajte sledeće savete.
Umesto mekog žutog koristite grubo mleveno belo kukuruzno brašno
Grubo mleveno kukuruzno brašno jer ono sadrži klicu i ljusku, pa ćete dobiti ukus nalik mekanom hlebu od celog zrna.
Belo kukuruzno brašno pravi se od istih delova biljke kao i žuto, ali ima finiji i suptilniji ukus.
Obavezno dodajte i pšenično brašno
Ono je važno vezivo bez koga možete da dobijete suvu proju koja će se mrviti.
Dodajte pavlaku
Pavlaka omogućava "povezivanje" svih sastojaka. Dodajte i malo vanile u prahu da izbegnete kiselkast ukus.
Dodajte malo majoneza
Možete da stavite komadić putera na vrh proje kad je izvadite iz rerne, ili malo majoneza, biće meka i neće se mrviti.
Pustite da proja odstoji pre pečenja
Obavezno ostavite proju da odstoji bar 10 minuta pre pečenja.
Secite proju tek posle 15 minuta, nikako odmah iz rerne
Izbegnite sečenje čim izvadite proju iz rerne. Važno je da sačekate, zbog sredine proje koja se najkasnije ispeče, i da ne bi bila suva.
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)
U REPUBLIKU Srbiju ušla je velika železnička kompozicija natovarena sa 50 oklopnih borbenih transportera BTR-80A koji će pojačati jedinice Vojske Republike Srbije. To je poklon mađarskog premijera Viktora Orbana srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću.
01. 06. 2024. u 13:24
VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALjEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!
Nakon finala Lige Evrope i Lige konferencija, ove subote u Londonu se održava i finale Lige šampiona!
01. 06. 2024. u 15:00
"MOŽDA SAM POREKLOM I SRBIN" De Niro o Beogradu, bombardovanju '99, Noletu, Hrvatima i Bošnjacima
PROSLAVLjENI holivudski glumac Robert De Niro, koji je poslednjih dana u centru pažnje jer je u 80. godini sedmi put postao otac, svojevremeno je posećivao našu zemlju, a simpatije prema srpskom narodu nije skrivao ni u svojim izjavama.
02. 06. 2024. u 11:40
Komentari (0)