ROL PITA SA MESOM: Sočna i slasna, raspametiće sve koji je budu probali
Zalogaji koji se pamte u kombinaciji bez greške.
Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- Za prvi fil
- 1 jogurt
- 1 pavlaka
- 5 kašika šećera
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 3 jajeta
- 1 dl ulje
- Za drugi fil
- 500 g mleveno meso
- 2 glavice crni luk
- 4 čena belog luka
- biber
- suvi biljni začin
- origano
- mlevena začinska paprika
- ulje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja pa dodajte pavlaku, jogurt i ulje. Dodajte bršno pomešano sa praškom za pecivo pa mutite dok se sastojci ne sjedine. Sitno seckan crni i beli luk dinstajte dok ne omekša pa dodajte mleveno meso. Dinstajte 15 minuta, pa začinite i probajte da vidite, da li je dobro začinjeno. Podelite pakovanje kora na po 3 rolata od 4 kore. Prve dve kore premažite sa 2 pune kašike prvog fila. Zatim stavite treću koru, na nju rasporedite mleveno meso i uvijte u rolat. Ponovite postupak za sve rolate. Na kraju prelijte preko rolata ostatak prvog fila. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok kora ne porumeni i ne bude hrskava. Služite uz šolju jogurta ili prilog po želji.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
ŠOK U UKRAJINI: Zelenski bi mogao da bude optužen, sve će biti poznato posle 20. maja
PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski bi mogao biti optužen za podrivanje demokratije u Ukrajini nakon što mu mandat istekne 20. maja.
19. 05. 2024. u 08:47
NjUJORK TAJMS: Rusi prešli severnu granicu takvom brzinom i snagom, Ukrajinci bili potpuno iznenađeni
OFANZIVA ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.
19. 05. 2024. u 07:38
KAKO JE KOSOVO I METOHIJA DOBILO IME? Različito poreklo i velika simbolka - naziv koriste SAMO SRBI
KOSOVO i Metohija veoma su značajan deo srpske istorije i tradicije, ali retki su oni koji znaju kako je tako važno podneblje našeg postanka i identiteta dobilo ime. Obe reči u nazivu nađe južne pokrajine imaju različito poreklo i veliku simboliku.
18. 05. 2024. u 11:47
Komentari (0)