NAJLEPŠA TEHNIKA ŠARANJA JAJA: Vulkan jaja izgledaju kao umetnička dela, a priprema nikad lakša, sve što vam treba već imate
Vulkan jaja nisu toliko poznata, ali uvereni smo da će vam se dopasti - ne samo što je rezultat predivan, već je i ovo idealna metoda za zabavu dece.
Sastojci:
- kuvana jaja
- boja za kolače (ne u gelu)
- soda bikarbona
- belo sirće
- voda
- četkice za farbanje
- male posude za jednokratnu upotrebu (ili jeftini kalup za mafine)
Priprema:
U jednoj posudici pomešajte 1/4 čaše (za jogurt) sode bikarbone, 1 i po kašiku vode i tri do četiri kapi boje za kolače. Pomešajte smesu tako da dobijete pastu ili gustu tečnost. Ako je smesa previše gusta dodajte još malo vode.
Svaku boju zamutite zasebno u različitoj posudici. Možete koristiti samo osnovne boje poput crvene, zelene, plave i žute, a možete uvrstiti i roze, ljubičastu, narandžastu... Izbor je na vama!
Četkicom nanosite željene boje po jajetu praveći nepravilne oblike. Kada završite sa nanošenjem obojenih pasti od sode, možete dodati i kap, dve boje za kolače direktno iz tubice na jaje - ovde već do izražaja dolazi lična kreativnost. Takođe, ako želite jednoboja jaja, jednostavno nanesite na njega samo jednu boju. Kada ste završili sa šaranjem prelijte jaje kašikom sirćeta i uživajte u magiji na delu!
Uverite se da ste sirćetom prelili celo jaje, bar na nekoliko sekundi. Videćete kako se sa jaja spira višak paste, a ona su predivno išarana. Vodite računa o količini sirćeta - više od jedne kašike dovešće do reakcije i prelivanja.
(Still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
NEOČEKIVANA IZJAVA BERBOKOVE O HARKOVSKOJ OBLASTI: Bolno priznanje nemačke ministarke
NEMAČKA ministarka spoljnih poslova Analena Berbok priznala je ozbiljne poteškoće za Oružane snage Ukrajine u Harkovskoj oblasti.
18. 05. 2024. u 12:12
ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENjE TRAMPA: Treći svetski rat bi mogao izbiti pre predsedničkih izbora u SAD
BIVŠI američki predsednik Donald Tramp izjavio je da bi za pet meseci preostalih do izbora u SAD mogao da izbije treći svetski rat zbog nesposobnosti aktuelnog američkog rukovodstva.
18. 05. 2024. u 09:45
KAKO JE KOSOVO I METOHIJA DOBILO IME? Različito poreklo i velika simbolka - naziv koriste SAMO SRBI
KOSOVO i Metohija veoma su značajan deo srpske istorije i tradicije, ali retki su oni koji znaju kako je tako važno podneblje našeg postanka i identiteta dobilo ime. Obe reči u nazivu nađe južne pokrajine imaju različito poreklo i veliku simboliku.
18. 05. 2024. u 11:47
Komentari (0)