POSNA MUSAKA OD POVRĆA I PIRINČA: Još ukusnija od klasične musake
Sa malo sastojaka možete napraviti ukusno i zdravo jelo za celu porodicu.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 šolja pirinča
- 300 g pečuraka
- ulje
- malo aleve paprike
- so
- biber
Priprema:
Veče pre nego što ćete spremati musaku, potopite pirinač u činiju s vodom i ostavite preko noći da nabubri.
Krompir oljuštite i isecite ga na sitnije komade, dobro začinite, promešajte i ostavite sa strane u tepsiji u kojoj ćete peći musaku. Šargarepu i crni luk oljuštite, pa šargarepu isecite na krugove ili sitnije kocke, a crni luk što sitnije i sjedinite sa krompirom. Nalijte vodom tek toliko da se prekrije povrće i pecite oko pola sata na 180 stepeni.
Za to vreme, pečurke očistite, isecite na tanke kolutove i na ulju ispržite. Tek kada dobiju lepu boju, ubacite pirinač i isključite ringlu, ali ostavite tiganj na njoj. Kada su se pečurke i pirinač sjedinili, ubacite u zapečeno povrće i ponovo začinite ako za tim ima potrebe.
Promešajte sastojke u tepsiji i pospite alevom paprikom i zapecite još 15 minuta.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MEDITERANSKI PIRINAČ: Posno jelo sa tajnim sastojkom koji mu daje poseban šmek
09. 04. 2024. u 17:52
TRIK KOJI ZNAJU SAMO KUVARI: Na ovaj način treba čuvati beli luk
04. 01. 2024. u 18:14
NEOČEKIVANA IZJAVA BERBOKOVE O HARKOVSKOJ OBLASTI: Bolno priznanje nemačke ministarke
NEMAČKA ministarka spoljnih poslova Analena Berbok priznala je ozbiljne poteškoće za Oružane snage Ukrajine u Harkovskoj oblasti.
18. 05. 2024. u 12:12
ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENjE TRAMPA: Treći svetski rat bi mogao izbiti pre predsedničkih izbora u SAD
BIVŠI američki predsednik Donald Tramp izjavio je da bi za pet meseci preostalih do izbora u SAD mogao da izbije treći svetski rat zbog nesposobnosti aktuelnog američkog rukovodstva.
18. 05. 2024. u 09:45
KAKO JE KOSOVO I METOHIJA DOBILO IME? Različito poreklo i velika simbolka - naziv koriste SAMO SRBI
KOSOVO i Metohija veoma su značajan deo srpske istorije i tradicije, ali retki su oni koji znaju kako je tako važno podneblje našeg postanka i identiteta dobilo ime. Obe reči u nazivu nađe južne pokrajine imaju različito poreklo i veliku simboliku.
18. 05. 2024. u 11:47
Komentari (0)