SALE "TROPIKO BEND" U USKRŠNJEM INTERVJUU ZA "NOVOSTI": Prvi honorar za dve gajbe piva (FOTO)

Dušan Cakić

06. 05. 2024. u 12:05

BILI smo uplašeni, nismo znali šta nas je snašlo, kad dođete u veliki grad u kom ne znate nikoga osećate se kao pokislo kuče. Sa druge strane u nama je gorela želja da se nešto desi, jer smo oduvek osećali da možemo više, da ne ostanemo na nivou grupe koja svira i peva u nekom lokalu. Emocija koja nas je nosila bila je da možemo da pokorimo svet.

САЛЕ ТРОПИКО БЕНД У УСКРШЊЕМ ИНТЕРВЈУУ ЗА НОВОСТИ: Први хонорар за две гајбе пива (ФОТО)

Foto: Milan Ilić

Ovako, u dahu, sećajući se 2002. i pesme "Daj mi daj" kada je sa "Tropiko bendom" krenuo put estradne orbite za "Novosti" kaže Aleksandar Cvetković Sale. Pop zvezda i frontmen "Tropika" ponosno ističe da se te godine zakleo sa "ekipom", da će biti samostalni, da nikada ni od koga neće ništa tražiti i podnositi nekom račune, iako je bilo trenutaka kada su pomišljali da se vrate u rodni Leskovac. Ipak, karijera išla uzlaznom putanjom:

- Snimali smo, promašivali, svašta je bilo... Dolazili su ljudi i pitali: "Šta ima da se jede?" Ja kažem "ima žvake". Bili su to momenti koje nikada neću zaboraviti. U međuvremenu, naišli smo na kompozitora i tekstopisca Dragana Brajovića Braju, koji je napisao pesmu "Zaboravi", ja sam našao numeru "Zauvek tvoj" i onda je sve krenulo...

Foto: Milan Ilić

Kaže Sale da će zauvek pamtiti prvi novac koji su zaradili kao bend i da je to bilo dovoljno - za dve gajbe piva!

- Kupili su ga odmah u prvoj prodavnici i odmah popili - kaže frontmen "Tropiko benda" za kojeg odmora nema ni za vreme praznika, tada se baš najviše radi, jer publika hoće da se dobro zabavi.

"Tropiko bendu" novi album izlazi 14. maja, a Cvetković kaže da su posle osam godina diskografske pauze (ne računajući singlove), kao njegova najava upravo izašli numera i spot "Moj Beograde":

- Pored ove pesme pripremamo i druge numere koje će se naći na novom albumu. Uskoro sledi i velika promocija. To smo kao bend i dužni našoj publici, jer dugo nismo objavili CD. Zahvaljujem se svim porodicama članova našeg benda, koje su nas podržale od početka, a nadam se i do svih numera na albumu - kaže naš sagovornik.

Foto: Milan Ilić

Na pitanje zašto album izlazi 14. maja i ima li za njih taj datum neku simboliku, Sale kaže:

- Nema nikakvu simboliku, samo da izađe. Osećamo da je sada pravo vreme, s obzirom na pauzu. Na novom albumu će se naći i te starije pesme, pored novih numera, koje su veoma dobre i kvalitetne. Srećan sam zato što "pokrećemo" novi album, bićemo "mi - mi", koji će imati naš prepoznatljiv muzički fazon i zvuk.

Na pitanje ima li dovoljno vremena za porodicu, s obzirom da je otac dve devojčice, kaže da bi svakako voleo da za njih ima još više vremena, jer su deca najveća radost u životu:

- Svoje ćerke učim da budu humane, iskrene i brižne. Da osećaju i razumeju sebe, kao i svet oko sebe i da nikada ne zaborave i na druge.

Foto: Milan Ilić

KLUBOVI NAM BILI ŽIVOT

*NAJVEĆI izazov za "Saleta i ekipu" kada su došli iz Leskovca u Beograd bio je da izbore "svoje mesto pod Suncem" u Beogradu. Svirali su i za 10 maraka, kaže Sale, nisu imali gde da žive jer su stanovi koje su morali da iznajmljuju koštali mnogo. Kada su našli menadžera, brzo su "ušli u klubove":

- Odjednom, svirali smo sedam dana nedeljno, spavali i zabavljali se, to nam je bio život. Onda smo shvatili da ćemo propasti, pa smo odlučili da nešto snimimo, što se na kraju ispostavilo kao pravi potez.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)