ROMIN HET-TRIK NAD FEJENORDOM: Vučica ima odličnu priliku da i treću godinu zaredom savlada holandskog velikana u evropskim takmičenjima

V.M.

22. 02. 2024. u 08:05

ROMA i Fejenord su pre sedam dana u Roterdamu odigrali nerešeno (1:1), tako da će se sudbina dvomeča rešavati večeras u Rimu na čuvenom ''Olimpiku'' od 21.00.

РОМИН ХЕТ-ТРИК НАД ФЕЈЕНОРДОМ: Вучица има одличну прилику да и трећу годину заредом савлада холандског великана у европским такмичењима

Foto: Profimedia

Na prvom susretu Fejenord je bolje započeo meč i zasluženo poveo preko Paišaa krajem prvog poluvremena, ali u drugom delu igre vučica je preuzela inicijativu i došla do izjednačenja pogotkom Lukakua koji je u 67. minutu postavio konačnih 1:1.

Tajne između ovih timova nema i veoma se dobro poznaju jer se treći put sastaju u poslednje tri sezone. Prvo su u debitanskom izdanju Lige konferencija ukrstili koplja u samom finala, a zatim su se prošle godine nadmudrivali u četvrtfinalu Lige Evrope.

Oba puta bolja je bila rimska ''vučica'', u finalu Lige konfernecija trofej joj je doneo Nikolo Zaniolo (1:0), dok su prošle godine nošeni bravurama Paola Dibale i Pelegirinija slavili u dvomeču ukupnim rezultatom 4:2.

Atmosfera je dobra u redovima Rome pred ovaj bitan meč jer je proteklog vikenda rutinski savladala Frozinone sa 3:0. Danijele de Rosi je u potpunosti preporodio ekipu i od kada je preuzeo ekipu đalorosi su u prvenstvu ostvarili četiri trijumfa uz očekivani poraz od Intera (2:4), mada su se i na tom meču dobro borili sa neroauzrima i čak su vodili sa 2:1 na poluvremenu.

Što se tiče same Lige Evrope, može se reći da je Roma donekle podbacila u prvoj fazi jer je dozvolila Slaviji iz Praga da zauzme prvo mesto u grupi ''G'', pa  zbog toga rimski gigant mora da nastupa u šesnaestini finala ovog takmičenja i večeras će se uzdati u podršku prepunog ''Olimpika'' koja će mu biti potrebna kako bi se plasirao u osminu finala.

Sa druge strane, Fejenord igra odlično u 2024. godini i ne zna za poraz u njoj. Odigrao je devet mečeva od početka nove godine i ostvario je čak sedam pobeda uz dva remija.

Ono što je dodatno impresivno je koliko je podigao nivo igre u defanzivi, potpuno je promenio stil igre i to se isplaćuje četi Arnea Slota. Velikan iz Roterdama je zatvorio sve prilaze svom golu i upravo je Roma jedina ekipa koju mu je zatresla mrežu na poslednjih sedam mečeva u svim takmičenjima.

Proteklog vikenda savladali su Valvajk sa 1:0 pogotkom Vajfera u 84. minutu, ali odbrana titule im ne ide baš najbolje jer zaostaju deset bodova za PSV-om koji dominira ove godine u Erediviziji.

Što se tiče igara u Evropi, Fejenord je nastupao u Ligi šampiona gde je zauzeo treće mesto u veoma zanimljivoj grupi ''E'' i tako se ''spustio'' u Ligu Evrope.

Ako pogledamo izostanke, slična je situacija u obe ekipe. Domaćini su bez Bijloua, Traunera i Van den Belta odnosno Timbera, dok će sa druge strane meč propustiti Ejbraham, Smoling kao i suspendovani Eduardo Bove.

Verujemo da će Roma kao i prošle godine uz pomoć 70000 vaternih navijača izbaciti Fejenord pobedom na ''Olimpiku''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!