ARSENAL SE NEĆE PREDATI DO SAMOG KRAJA: Na ''tobdžijama'' je da pobeđuju i nadaju ''kiksu'' ''građana''

V.M.

04. 05. 2024. u 07:30

DANAŠNjI program Premijer lige otvoriće Arsenal i Bornmut koji se sastaju na ''Emirejtsu'' od 13:30.

АРСЕНАЛ СЕ НЕЋЕ ПРЕДАТИ ДО САМОГ КРАЈА: На тобџијама је да побеђују и надају киксу грађана

FOTO: Tanjug/AP

Kao što je bio slučaj i prošle sezone glavni konkurent Mančester sitiju je Arsenal, do skoro je u trci bio i Liverpul koji je sa par slabih rezultata ispao iz nje, tako da će ''građani'' i ''tobdžije'' biti ti koji će odlučivati o naslovu prvaka Engleske.

Arsenal je trenutno prvi na tabeli sa bodom prednosti, ali odigrao je meč više, tako da realno gledano sve je u rukama Sitija jer ako slavi na svim utakmicama do kraja postaće prvi tim koji je ikada osvojio četiri uzastopne Premijer lige/Divizije jedan.

Sve što je domaćinima ostalo je da pobeđuju na svojim mečevima i nadaju se kiksu ''građana'', a upravo to su i uradili prošle nedelje u obračunu sa najvećim rivalom Totenhemom slavivši sa 3:2 u čuvenom ''Derbiju severnog Londona''.

Generalno, izabranici Mikela Artete se nalaze u odličnoj formi, vezali su tri trijumfa i na tim mečevima su postigli čak deset golova, tako da su sa razlogom danas veliki favoriti na ''Emirejtsu''.

Takođe, Arsenal ima jedan od najboljih domaćin terena u Premijer ligi i na 17 utakmica kod kuće osvojio je 41 poen uz više nego impresivnu gol-razliku, 43:15.

Što se tiče Bornmuta, on mirno dočekuje završnicu prvenstva. Imao je slab početak sezone, ali kada se talentovani trener Andoni Iraola ''aklimatizovao'' na engleski fudbal njegova ekipa je veoma dobro zaigrala i četiri kola pre kraja zauzima za njih odličnu desetu poziciju na tabeli.

S ozbirom da su se ''trešnjice'' prošle godine vratile u Premijer ligu, evidentno je da ovaj tim ide u pravom smeru, postepeno napreduje i deluje da će biti stabilan prvoligaš u narednom periodu ako nastavi sa ovakvim radom.

Kao i Arsenal, gosti se nalaze u dobrom ritmu pred ovaj meč i ostvarili su uzastopne pobede nad Vulvsima i Brajtonom, a ono što je za pohvalu je to što nisu primili nijedan gol na tim utakmicama (1:0, 3:0).

Ipak, ''tobdžije'' su ubedljivo slavile na prvom ovosezonskom duelu sa Bornmutom (4:0), što im je bila četvrti trijumf u nizu nad Bornmutom.

Ne verujemo da će Arsenal ponovo slaviti sa četiri gola razlike, ali kec se ne bi smeo dovoditi u pitanje.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,60)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom