ŠTUTGART RUŠI TRADICIJU: Bajernu je važnija Liga šampiona od borbe za drugo mesto u Bundesligi

O. M.

04. 05. 2024. u 09:32

ŠTUTGART će ugostiti minhenski Bajern u 32. kolu nemačke Bundeslige.

ШТУТГАРТ РУШИ ТРАДИЦИЈУ: Бајерну је важнија Лига шампиона од борбе за друго место у Бундеслиги

FOTO: Tanjug/AP

Navijači Štutgarta su navikli da strahuju od ispadanja svake godine u ovoj fazi Bundeslige, jer su zauzeli mesto ubaražu u tri od poslednje četiri sezone.

Međutim, njihovi ljubimci ove sezone su im pripremili nešto sasvim drugačije jer će "švabe" naredne jeseni zairgati u grupnoj fazi Lige šampiona, prvi put posle seztone 2009/10.

Čini se da je osvajanjem samo jednog boda u poslednja dva kola Štutgart prepustio drugo mesto današnjem rivalu, ali pobeda na "Gotlib Dajmleru" ove subote vratila bi ih u trku za mesto koje i ne donosi neku veliku razliku, tri miliona evra otprilke će više zaraditi drugoplasirani od trećeplasiranog prema važećem "cenovniku" Bundeslige o raspodeli 4,8 milijardi dobiti od televizijskih i ostalih prava.

Štutgart je posle poraza od Verdera u Bremenu bio na korak da postane prvi tim u sezoni koji će skinuti skalp Bajeru iz Leverkuzena, ali je prošao kao i prethodnih 15 ekipa koji su bili blizu - primio je gol u zaustavnom vremenu, Robert Andrih je u šestom minutu nadoknade izjednačio na 2:2.

Trener Sebastijan Henes je insistirao da je njegova ekipa zaslužila da pobedi novog šampiona i mnogi bi se složili s njim, jer je Štutgart zaista u mnogim statističkim parametrima nadigrao Leverkuzen.

Ostaje im sada, ako nisu mogli da pobede novogšampiona, da to urade starom.

Jedno od najtežih gostovanja u Bundesligi - Štutgart je ove sezone na svom "Gotlib DAjmleru" izgubio samo jednu utakmicu i to od Hofenhajma u oktobru - dolazi u nezgodnom trenutku za Bajern, u sendviču između prve i revanš utakmice polufinala UEFA Lige šampiona protiv Real Madrida.

Bavarci su u utorak odigrali nerešeno 2:2 protiv "kraljevića", uprkos tome što su vodili sa 2:1 deset minuta pre kraja. Ovako zgusnut raspored znači da bi trener Tomas Tuhel mogao da promeša karte kak obi održao svežinu ključnih igrača pred revanš na "Santjago Bernabeuu".

Bajern nije izgubio utakmicu otkad je predao naslov prvaka Leverkuzenu, ali to nije toliko neobično jer Bavarci nisu bez titule ni ostali zbog svoje loše sezone, nego zbog fantastične Bajerove. Malo brine igra u gostima u poslednje vreme, jer Tuhelovi puleni nisu uspeli da sačuvaju mrežu na strani od novembra prošle godine.

Poseban osvrt je na ovome "malo", jer Bajern je poslednjih godina dominantan na gostovanju Štutgartu - imaju 13 uzastopnih pobeda u svim takmičenjima, 11 u Bundesligi, i 15 utakmica bez poraza.

Tuhel isto ima osličan skor protiv Štutgarta u karijeri, devet pobeda, tri remija i dva poraza. Bolji skor ima samo protiv Verdera, deset pobeda.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,50)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)