JUNAJTED JE U VELIKOJ OPASNOSTI DA OSTANE BEZ IGRANJA U EVROPI: Pritisak na Erika ten Haga dostiže maksimum pred gostovanje u prestonici

V.M.

06. 05. 2024. u 07:40

POSLEDNjU utakmicu 36. kola Premijer lige odigraće Kristal palas i Mančester junajted koji se sastaju na ''Selhurst parku'' od 21:00.

ЈУНАЈТЕД ЈЕ У ВЕЛИКОЈ ОПАСНОСТИ ДА ОСТАНЕ БЕЗ ИГРАЊА У ЕВРОПИ: Притисак на Ерика тен Хага достиже максимум пред гостовање у престоници

Foto Profimedia

Remijer sa Fulamom proteklog vikenda, Kristal palas je uspeo da produži svoj niz neporaženosti koji sada iznosi četiri meča. Na tim utakmicama sakupio je čak deset bodova i evidentan je veliki napred u igri ekipe od dolaska  Olivera Glasnera na klupu.

Ono što se najviše ističe je golgeterska igra ''orlova'' koji su bili dosta impotentni pod Hodžsonom, a sada su na poslednje četiri utakmica postigli čak deset golova i generalno od kada ih je Glasner preuzeo samo na jednom meču nisu zatresli mrežu.

Posebno su bili ubedljivi bili pre dve nedelje kada su malom gradsku derbiju na ''Selhurst parku'' ''počistili'' Vest hem sa 5:2, tako da danas imaju priliku da po prvi put od 2022. godine upišu tri vezana trijumfa pred svojim navijačima jer su posle ''čekićara'' bili bolji od Njukasla na svom terenu.

Takođe, dodatni motiv im daje činjenica da su u prvom delu sezone savladali Junajted sa 1:0 i ako to ponovo učine danas ispisaće istoriju jer nikada do sada nisu ostvarili dva ligaška traijumfa nad ''crvenim đavolima'' u jednoj sezoni.

Što se tiče Mančestera, njegova turbulentna sezona nikako da se smiri, a najnovije razočarenje njegovi navijači doživeli su u prošlom kolu kada je Barnli odneo bod sa ''Old traforda'' (1:1).

Zbog tog ''kiksa'' i pobeda Čelsija, odnosno Njukasla pali su na osmo mesto na tabeli, tako da su u opasnosti da ostanu bez igranja u Evropi što bi bili prava katastrofa za engleskog velikana.

Nezadovoljna lošim igrama ekipe, uprava je najavila veliku rasporadaju na leto, a uz to je pod znakom pitanja i posao Erika ten Haga koji je se nalazi na velikom udaru navijača zbog svog stila fudbala, ili tačnije neimanja istog.

Junajtedu su pod hitno potrebna tri boda, ali činjenica da nije slavio na četiri vezana gostovanja u Premijer ligi im ne ide na ruku i poslednji put kada su na strani pobedili bilo je 18. februara i to protiv Lutona koji će vrlo verovatno igrati u Čempionšipu iduće sezone.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Džonstona, Dukurea, Holdinga, Lerme i Franke, dok je kod gosta još gora sitaucija i meč će propustiti Martinez, Varan, Megvajer, Šo, Kambala i Lindelof.

Na poslednjih osam utakmica Junajteda u svim takmičenjima oba tima su tresla mrežu, a kako su ''crveni đavoli'' defanzivno ''osakaćeni'' neigranjem bitnih igrača verujemo da će to ponovo biti slučaj jer je Palas u sjajnom napadačkom ritmu.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,50)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)