ŠVERCOVAO SREBRNO POSUĐE: Na Horgošu sprečen šverc antikviteta

J. L.

24. 04. 2024. u 15:18

CARINSKI službenici su juče, na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika da u ličnom prtljagu prokrijumčari više od 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi, pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

ШВЕРЦОВАО СРЕБРНО ПОСУЂЕ: На Хоргошу спречен шверц антиквитета

foto: Uprava carine

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao autobus koji je saobraćao iz Francuske ka Bugarskoj.

-Tokom kontrole na skeneru za ručni prtljag u nekoliko torbi, za koje se ispostavilo da pripadaju istom putniku, uočene su nepravilnosti. Usledio je detaljan pregled kojim je potvrđeno da se, pored nešto malo garedrobe, u torbama nalaze starinski čajnici, uljane lampe, čaše, šolje i različit escajg, sa žigom koji sugeriše da je reč o srebru - kažu u Upravi carine.

Pored toga u prtljagu se našlo nekoliko starih bodeža u koricama raznih oblika, zidni, stoni, džepni i ručni satovi, upaljači, kao i nekoliko kesica sa ukupno 27 komada različitog zlatnog nakita.

Kako je reč o specifičnoj robi, njena vrednost i starost će biti poznate tek nakon stručne ekspertize. Sva otkrivena roba je zadržana do okončanja postupka pokrenutog pred nadležnim sudom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)